Gezondheid en bewegen

Medisch

Welke sportsupplementen zijn geschikt voor beginners?

De wereld van sportsupplementen is groot. Steeds meer mensen begrijpen de voordelen van het juist gebruiken van sportsupplementen. Daarom gebruiken niet alleen topsporters, maar ook recreatieve sporters supplementen. Toch is er wel een verschil. Waar topsporters meerdere supplementen innemen, is het voor een beginner niet nodig om veel sportsupplementen te consumeren. Ben je benieuwd welke supplementen het meest geschikt zijn voor beginners? Lees dan snel verder!

Sportsupplementen voor beginners

Als beginnende sporters is het vooral van belang dat je consistent sport en goed eet. Dat is hoe je je resultaten op de beste en gezondste manier behaalt. Natuurlijk is het daarbij mogelijk om bepaalde sportsupplementen te consumeren. Enkele geschikte supplementen voor beginners zijn: 

  • Eiwitshakes
  • Caffeine tabletten
  • Omega 3 visolie

Eiwitshakes

Een van de bekendste sportsupplementen is de eiwitshake. Dit komt doordat het een eenvoudig supplement is waarvan je weet wat het doet: het levert op een snelle manier een bepaalde hoeveelheid eiwitten. 

Onder sporters worden eiwitshakes ook wel whey eiwitshakes genoemd. Whey (wei) is een natuurlijk bestanddeel van. Dergelijke eiwitshakes bevatten dus veel eiwitten en weinig koolhydraten & vetten. 

Gezonde whey eiwitshakes (zonder chemisch toegevoegde zoetstoffen) zijn voor iedere sporter een goede keuze, dus ook voor beginners. Vooral wanneer je niet makkelijk aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten komt, is een eiwitshake een goede keuze.

Caffeine tabletten

Om een boost aan je energie en uithoudingsvermogen te geven, kun je als beginnende sporters caffeine tabletten gebruiken. Het is wel van belang om te weten dat een cafeïne tablet vrij zwaar is. Waar in een kop koffie ongeveer 80 mg cafeïne zit, zit er in een cafeïne tablet 200 tot 250 mg cafeïne. Consumeer je normaal gesproken weinig cafeïne, dan is het verstandig om te beginnen met een halve tablet. 

Omega 3 visolie

De omega 3-vetzuren bevatten meerdere gezondheidsvoordelen. Niet alleen voor sporters, maar voor iedereen. Dit zijn voordelen voor je hersenen en hart, maar ook voor je gezichtsvermogen. Daarnaast kunnen omega 3-vetzuren de symptomen van angst en depressie verminderen en helpen ze mogelijk bij leerproblemen & dementie. 

Aangezien veel Nederlanders onvoldoende omega 3 consumeren (het zit vooral in vette vis), is het een goed idee om als beginnende sporter (maar eigenlijk voor iedereen) het als supplement te gebruiken.

Wat is van belang bij het gebruiken van sportsupplementen voor beginners? 

Niet alleen voor beginners, maar voor iedereen is het van belang om gezonde en schone producten te consumeren. Dit geldt dus voor supplementen, maar bijvoorbeeld ook voor voeding. De reden hiervoor is dat bepaalde producten stoffen bevatten die velen liever niet willen consumeren. Deze stoffen kunnen ook in supplementen zitten (denk bijvoorbeeld aan aspartaam), zonder dat iemand hier van af weet.

Ga dus altijd voor een merk dat gezonde sportsupplementen produceert, zoals Muscle Concepts. Bekijk verder altijd wat er nou eigenlijk in een supplement zit en laat je niet verrassen. Het gaat immers om jouw lichaam en gezondheid en daar dien je voorzichtig mee te zijn. Aangezien er veel verschillende merken zijn, is het van belang om je goed in te lezen en de juiste keuze te maken op basis van je gezondheid.

Aanbevolen artikelen