Gezondheid en bewegen

Medisch

Tattoo verwijderen Den Haag – laseren in optima forma

Soms is er een tijd van komen, soms ook van gaan. Dat kan gelden voor die tattoo waar je altijd zo vrolijk van werd, maar die je nu aan minder leuke dingen herinnert. Een naam van iemand die je verraden heeft, bijvoorbeeld. Zo klop je aan bij een kliniek voor tattoo verwijderen Den Haag, want je woont in Voorburg. Gelukkig krijg je meteen een goed consult maar dan is ook duidelijk dat er wel degelijk risico’s op littekenweefsel kunnen ontstaan bij het verwijderen van de tattoo-naam. Littekens behoren tot de grootste risico’s bij tattoo verwijderen. 

 

Problemen na tattoo verwijderen Den Haag en heel Nederland

Je zou zeggen dat in deze tijd van cosmetische chirurgie het verwijderen van een tattoo appeltje-eitje is. Niets is minder waar. Ja, er zijn tegenwoordig goede lasertechnieken om je tattoo zorgvuldig weg te laseren. En toch kunnen zich allerlei complicaties voordoen, vooral het ontstaan van littekens na behandeling. Er zijn een vijftal factoren die littekenweefsel bevorderen na het laseren:

 

  • Allergische reacties – via de wijze van verwijderen of door huidverzorgingsmiddelen
  • Huidtype – heb je een gevoelige huid, dan is de kans groter op littekens
  • Slechte laseroperator – onkundig laseren
  • Geen of geringe aandacht voor huidverzorging – nazorg blijft essentieel na verwijdering tattoo
  • Kwaliteit van de tattoo – hoe diep zijn de kleuren in de huid verzonken, hoe oud is de tattoo

 

De beste lasertechnologie bij tattoo verwijderen Den Haag

Het ontstaan van littekens is een risico maar wel te voorkomen. Daarvoor neem je eerst een ervaren specialist. Die vind je door reviews over hem of haar te bekijken. En je kunt verder checken in hoeverre de specialist is gecertificeerd. Laat je je behandelen, kies dan vooral voor een laserbehandeling. Deze methode is tot nu toe het meest effectief gebleken. Check wel of je kliniek de nieuwste technologie in huis heeft gehaald. 

 

Is het klaar en af na de tattoo verwijdering?

Nee, zoals hiervoor ook al aangegeven: juist de nazorg is van vitaal belang om littekens zoveel mogelijk te kunnen weren. Je krijgt sowieso een aantal instructies voor die nazorg. Daartoe behoren o.a.:

 

  • Het vermijden van rechtstreeks zonlicht
  • Het beschermen van je huid tegen onder meer irritatie en wrijvingen
  • Het toepassen van antibiotische zalf

 

Ook het zo schoon mogelijk en vochtig houden van de behandelde huid helpt. Want je wilt geen infecties oplopen en zo goed mogelijk het genezingsproces stroomlijnen. Ga voor hypoallergene huidverzorging en mijd agressieve producten met chemicaliën. De koperen ploert aan de hemel is na het tattoo verwijderen Den Haag even niet je vriend; houd je huid dan ook weg van die zon. Bedek de behandelde huid en benut eventueel een zonnebrandcrème met een behoorlijke SPF-waarde.

 

Het behandelen van littekens na de verwijdering van de tatoeage

Met de nazorg heb je er zo alles aan gedaan om littekens te voorkomen. Maar wat, als ze ineens toch in je huid opkomen? Dan heb je nog een paar kansen om ze te minimaliseren of te laten verdwijnen. Na het tattoo verwijderen Den Haag en Nederland kun je nog meer laserbehandelingen ondergaan, nu om de littekens te verkleinen of de kleur ervan te doen vervagen. Met kleine naalden (micro-needling) valt ook de huid te stimuleren. Zo maak je collageen aan en dat werkt soms bij het verminderen van de littekens. Chemische peelings kunnen ook in de strijd worden gegooid. Of corticosteroïdinjecties.

Aanbevolen artikelen