Gezondheid en bewegen

Medisch

Kan microdosing mij helpen?

Microdoseren is het nemen van zeer lage doses van een stof, meestal een psychedelische drug. De hoeveelheid van de stof die wordt gebruikt, is aanzienlijk lager dan een hallucinogene dosis, maar voorstanders geloven dat de praktijk een reeks positieve gezondheidseffecten kan hebben.

Deze lage doses zijn bedoeld om het dagelijks functioneren te verbeteren en tegelijkertijd een dramatisch veranderde bewustzijnsstaat te vermijden.

Mensen zijn om een ​​aantal redenen gemotiveerd om te microdoseren. Deze omvatten een verlangen om:

  • Verlichten van psychische symptomen (zoals angst en depressie)
  • Prestaties verbeteren
  • Faciliteren van sociale interacties
  • Verbeter de creativiteit Improve
  • Verhoogde energie
  • Focus vergroten
  • Verhoog de concentratie
  • Verminder lichamelijke klachten (zoals spierspanning en hoofdpijn)
  • Verlichten van menstruatiepijn


De belangstelling voor microdosering is de afgelopen jaren enorm gegroeid en heeft geleid tot een overvloed aan online discussies, video’s en artikelen die aan de praktijk zijn gewijd. Ondanks de dramatische toename in bekendheid, staat onderzoek naar de praktijk nog in de relatieve kinderschoenen.

Kan microdosering je mentale gezondheid echt verbeteren? Is het veilig? Is het legaal? Het antwoord op die vragen hangt af van verschillende factoren. Wat zijn de reviews?

Er is weinig bekend over de prevalentie, effecten, veiligheid en langetermijneffecten, dus er is meer onderzoek nodig om volledig inzicht te krijgen in de mogelijke hulp of schade die microdosering kan hebben. De wettigheid van de praktijk hangt af van de gebruikte stoffen – twee van de meest populaire stoffen zijn illegaal, maar sommige andere kunnen legaal worden gemicrodoseerd.

Hoe werkt psychedelische therapie?

Geschiedenis van microdosering


Psychedelica zijn krachtige psychoactieve stoffen die geestverruimende effecten produceren, waaronder veranderingen in perceptie, stemming en cognitie.

Vroeg onderzoek naar het gebruik van psychedelica toonde een aantal gunstige effecten aan. Psychedelica gebruikten psychedelica tijdens experimenten in de jaren veertig, vijftig en zestig. Het was in de jaren zestig dat figuren uit de tegencultuur, zoals psycholoog Timothy Leary, hielpen om hallucinogenen populair te maken. Het onderzoek naar het onderwerp werd echter effectief stopgezet voor een periode van 40 jaar nadat dergelijke stoffen in de Verenigde Staten waren verboden.

De praktijk van microdosering is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, vooral omdat het media-aandacht heeft gekregen van een aantal spraakmakende publicaties. De belangstelling voor microdosering is gegroeid naast verwante praktijken zoals het gebruik van ‘smart drugs’ en noötropica.

Stoffen


Definities van wat precies een microdosis is, variëren. Over het algemeen gaat het om het nemen van ongeveer 5% tot 10% van een recreatieve dosis van een hallucinogene stof. Dit komt neer op ergens tussen de 10 en 20 microgram

Ervaringen

Vind je dit nog een beetje spannend? Lees dan hier de ervaringen met microdosing

Aanbevolen artikelen