Gezondheid en bewegen

Medisch

Alles wat je moet weten over kraamzorg in Roosendaal

Niet alleen de zwangerschap zelf, maar vooral de periode die volgt op de bevalling is voor veel vrouwen behoorlijk slopend. Het spreekt dan ook voor zich dat ze graag willen kunnen rekenen op een beetje hulp. In Nederland kan deze hulp worden geboden onder de vorm van kraamzorg. Neem nu bijvoorbeeld kraamzorg in Roosendaal. Deze zorgt ervoor dat vrouwen na de bevalling de beschikking krijgen over een zogenaamde kraamverzorgende. Deze persoon volgt niet alleen de moeder, maar ook de baby op en kan zelfs bepaalde huishoudelijke taken voor haar rekening nemen. Wil jij hier nu graag meer over te weten komen? Dan moet je vooral snel verder lezen!

Hoe ziet kraamzorg in Roosendaal er precies uit?

Voor kraamzorg in Roosendaal geldt dat je kan rekenen op verschillende voordelen. De kraamverzorgende die wordt aangesteld zal in eerste instantie controles uitvoeren bij zowel de moeder als bij de baby. Dit betekent in de praktijk onder meer dat:

  • De temperatuur, de hechtingen en bloedverlies bij de moeder wordt gecontroleerd; 
  • De baby wordt gewogen, de temperatuur wordt gecontroleerd, etc.; 

Bovendien geldt voor de kraamverzorgende die wordt aangesteld bij kraamzorg in Roosendaal eveneens dat ze bepaalde huishoudelijke taken kan uitvoeren. Voor deze taken geldt dat ze in het bijzonder betrekking hebben tot de hygiëne in de woning. In het bijzonder het schoonmaken van de slaapkamer en de badkamer zijn dan ook de voornaamste taken waar je op dit vlak aan kan denken.

Hoe wordt bepaald hoe lang je kraamzorg kan krijgen?

Wanneer je gebruik wil maken van kraamzorg in Roosendaal is het niet meer dan normaal dat je graag zal willen weten hoelang je daar nu precies aanspraak op kan maken. In de praktijk wordt al snel duidelijk dat er verschillende factoren zijn die op dit vlak een bepaalde invloed uitoefenen. Het gaat hierbij in de praktijk dan ook concreet om de volgende:

  1. Of er sprake was van complicaties bij de bevalling of niet; 
  2. Of er opstartproblemen zijn bij de baby of niet; 
  3. Wanneer je niet voldoende goed herstelt van de bevalling; 
  4. Indien het gaat om een tweeling of een meerling; 
  5. Wanneer je een alleenstaande moeder bent; 
  6. Indien de borstvoeding moeilijk op gang komt;

In de bovenstaande gevallen zal je kunnen vaststellen dat je doorgaans aanspraak kan maken op langere kraamzorg. Standaard is er in de praktijk echter sprake van 49 uur kraamzorg in Roosendaal en dat verspreid over een periode van 8 dagen.

Vanaf wanneer komt de kraamverzorgende?

Tot slot zal je bij het ontvangen van kraamzorg in Roosendaal uiteraard eveneens willen achterhalen wanneer de kraamverzorgende nu precies naar jou zal komen. Heb je ervoor gekozen om thuis te bevallen? Dan zal de kraamverzorgende je reeds tijdens de bevalling bijstaan. Heb je ervoor gekozen om in het ziekenhuis te bevallen? In dat geval zal de kraamverzorgster je contacteren op het ogenblik dat je naar huis mag gaan. In principe geldt dat ze dan zo snel mogelijk bij jou voor de deur zal staan. Zo kan ze je meteen bijstaan bij de uiterst spannende tijd die volgt op de bevalling. Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan eens een kijkje bij Kraamzorgzeeland.nl

Aanbevolen artikelen