Gezondheid en bewegen

Gezond

Hoe kunnen zwemluiers helpen bij het zwemmen met je baby?

Op een gegeven moment wordt het tijd om je kindje kennis te laten maken met water. Of dit nu op een moment is dat het erg warm is en je verkoeling zoekt of omdat je gewoon benieuwd bent wat je baby ervan vindt, even lekker zwemmen kan best wel eens een goed idee zijn. Natuurlijk kan dit gewoon gedaan worden met een normale luier, maar zwemluiers kunnen ook wel eens heel goed van pas komen. Wat maakt zwemluiers echter zo anders en wat zijn de voordelen daarvan ten opzichte van bijvoorbeeld wegwerpluiers?

Wat zijn zwemluiers?

Het is wel duidelijk van de naam dat het om een luier gaat die bedoeld is om mee te zwemmen. Maar dat zegt nog niet waarom dit nou de juiste luier is om mee te gaan zwemmen. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat zwemluiers zich nu eenmaal een stuk minder volzuigen met vocht. Een wegwerpluier doet dit heel erg, waardoor het water allemaal opgenomen wordt en dit tot een erg volle luier kan leiden. Ook hebben deze luiers het handige voordeel dat ongelukjes altijd binnenboord blijven en dus nooit opeens in het water terecht komen.

Wegwerpluiers

Een van de bekendste soorten luiers is de wegwerpluier. Het is dan ook wel erg handig, aangezien je deze gewoon kunt gebruiken en daarna weg kunt gooien. Zo blijft de viezigheid tot een minimum beperkt en kan je kindje snel weer door. Ook bij zwemluiers kun je voor de wegwerp variant kiezen. Dit heeft dezelfde voordelen als het heeft bij normale wegwerpluiers en maakt het daardoor best een aantrekkelijke keuze. Dit is echter zeker niet de enige optie die je hebt als het aankomt op zwemluiers.

Wasbare luiers

Je kunt er namelijk ook voor kiezen om te investeren in wasbare luiers. Deze gooi je dus niet na een keer gebruiken weg, maar kun je gemakkelijk wassen zodat deze nog veel vaker gebruikt kunnen worden. Zeker als je van plan bent vaker met je kindje te gaan zwemmen, kunnen wasbare zwemluiers wel eens erg goed van pas komen. Dit heeft er dan voornamelijk mee te maken dat je hier gewoon best wel wat geld mee kunt besparen. Wegwerpluiers zijn namelijk helemaal niet zo goedkoop, dus daar valt zeker wel wat te besparen en dat kan dan dus ook zeker met de wasbare luiers.

Wat is de betere optie voor jou?

In principe zijn allebei de opties even goed. Het hangt er gewoon een beetje vanaf wat jouw specifieke voorkeuren zijn. Vind je het bijvoorbeeld erg belangrijk om je steentje bij te dragen aan het tegengaan van klimaatverandering, dan zijn de wasbare zwemluiers waarschijnlijk de betere keuze. Ben je echter van plan om niet zo vaak met je kindje te gaan zwemmen en vind je het ook belangrijk om niet al teveel geld kwijt te zijn aan deze zwemluiers, dan zijn de wegwerpluiers waarschijnlijk beter voor jou. Het is dus een beetje aankijken, maar als je er over nadenkt kun je hier altijd de beste keuze in maken.

Aanbevolen artikelen