Gezondheid en bewegen

Gezond

Grote maten sport bh – want jij wilt bewegen, je borsten niet

Bewegen is gezond. Minimaal een half uurtje per dag de benen strekken, houdt het lichaam goed. Maar om het echt op peil te houden, is iets meer inspanning nodig. Sporten, dus. Fitness, volleybal of intensief samen tijdens groepsles op de sportschool lekker losgaan. Voor vrouwen is tijdens dit soort actieve momenten een goede bh van belang, een sport bh. Want die werkt pijnlijk stuiteren van de borsten tegen en geeft een aangename druk en ondersteuning als je veel beweegt. Een goede sport bh plet je borsten niet maar houdt ze stevig tegen het lichaam aan. Er zijn zelfs speciale sport bh’s voor echt actieve sporten zoals paardrijden en hockey. Deze hebben een heel stevige en niet-elastische stof. En er is natuurlijk keuze uit de grote maten sport bh.

 

Een sport bh is steviger

Als je gaat sporten kun je het best je outfit er ook op aanpassen. Dat geldt niet alleen voor een sporthemd of voor goede hardloopschoenen, maar ook voor een sport bh. Je kunt kiezen uit eentje met een voorsluiting. Die heb je zo aan en uit. Of eentje zonder sluiting, dan zit de rits je nooit in de weg want die ontbreekt. 

 

Eindelijk even zonder beugel, en nog wel sportend

Als je een behoorlijke cup hebt, trek je een grote maten sport bh zonder beugel aan. Wellicht ben je gewend aan je normale bh’s met beugel voor extra ondersteuning en voelt een sport bh zonder beugel eerst heel anders aan. Je merkt al snel dat dat anders aanvoelen gewoon een supercomfortabele pasvorm is. De beugels ontbreken omdat het materiaal zo stevig is. 

 

Een grote maten sport bh dragen, ook als je bank hangt

Er zijn mensen die na hun eerste sportieve kennismaking met zulke bh’s hun beugel bh’s in de kast laten liggen en overgaan tot het continu dragen van een sport bh. En dat is kennelijk ook helemaal niet slecht, als die maar echt goed past. Hoe check je nu of je sport bh functioneel goed zit?

 

  • Beide borsten zitten comfortabel in de sport bh.
  • Borsten hangen niet over de rand.
  • Er zit geen gapende ruimte naast je borst.
  • Onderkant van de bh zit net onder de schouderbladen.

 

Grote maten sport bh ‘de luxe’

Voor zo nu en dan een paar kwartier joggen of rennen is de gewone sport bh overal te koop, en ook in de grote maten. Ga je nu echt werk maken van sporten, dan kom je in een wat exclusievere klasse terecht. Want dan heb je een bh nodig waarover is nagedacht. Die speciaal is afgestemd op bepaalde bewegingen. Die door je grotere buste nog extra ondersteuning geeft en alles stabiliseert. Een grote maten sport bh die de druk van de bh efficiënt op je zij en op je rug verdeeld. Gemaakt van zweetafvoerende materialen. Juist bij een grotere cupmaat in combinatie met intensief sporten, is het wenselijk de professionele grote maten sport bh eens te bekijken. En te proberen. Zul je zien dat je workouts lekkerder verlopen. Dat je geen last krijgt van bewegende borsten tijdens een stoere spinsessie.

Aanbevolen artikelen