Gezondheid en bewegen

Gezond

De toekomst van het beroep verpleegkundige

Wanneer je een vervolgopleiding wil volgen op het Mbostart, kan je kiezen voor MBO verpleegkundige. DIt is een opleiding waar je wordt opgeleid tot zorgverlener. Je helpt mensen die zelf niet goed kunnen functioneren met taken die voor de doorsnee gezonde persoon vanzelfsprekend zijn. Tegenwoordig zijn er door nieuwe technologische ontwikkelingen veel dingen geautomatiseerd, maar er blijven altijd taken over die nu alleen door de mens gedaan kunnen worden. Hoe dan ook heeft de mens misschien niet alleen behoefte aan hulpverlening maar ook aan empathie en sympathie. Deze dingen kan alleen mens bieden en daarom zal het altijd belangrijk blijven om verpleegkundigen te hebben.

Baankans in de zorgverlening

Door factoren als vergrijzing is er een grote vraag naar bekwame zorgverleners. DIt betekent dat er meer baankans is en dit zal door onder andere de vergrijzing zo blijven. Ook is het goed mogelijk om verpleegkunde op verschillende niveaus uit te voeren. Dit geeft ook kans tot doorgroeimogelijkheden. Bovendien kan je met de kennis die je opdoet tijdens de opleiding heel makkelijk doorstromen naar een ander vergelijkbaar veld. Je zit dus niet voor de rest van je leven vast aan één soort baan. Er zijn namelijk veel meer andere soorten diensten die je kan vervullen als hulpverlener in de zorg.

Wanneer mag je als verpleegkundige werken?

Wanneer je een vierjarige opleiding of een versnelde opleiding als verpleegkundige wil doen en daarna je diploma behaald, dan ben je in principe klaar om te werken als verpleegkundige. Omdat je al vanaf het eerste jaar stages loopt doe je tijdens de opleiding de benodigde ervaring op om jouw functie zo goed mogelijk te vervullen. Het ideale is dan ook om in een stage te vinden waar je in de toekomst ook wil werken. Zo kan je makkelijk doorstromen van jouw studiejaren naar je baan en carrière. Je loopt ook niet tegen een tekort aan ervaring aan omdat je deze ervaring al hebt opgedaan tijdens je stages.

Aanbevolen artikelen