Bedrijf

De vitale werkvloer

Aan het werk met vitale inzet!

De vitale werkvloer

Herken je dit?

  • Door mijn overwegende zittende werkzaamheden kom ik gedurende de dag te weinig aan bewegen toe.
  • Na een dag werken kom ik vaak moe en uitgeput thuis.
  • Ik heb regelmatig terugkerende klachten aan mijn nek,- schouder en rug.
  • In mijn drukke leven, werk en thuis, verlies ik af en toe het overzicht en de balans.
  • Ik kan me moeilijk door de week ontspannen.

Werk je om te leven, leef je om te werken?

We leven in een drukke en snelle wereld waarin onze vitaliteit continu uitgedaagd wordt en onder druk staat. We worstelen met stress en klachten rondom onze mentale, fysieke en/of emotionele conditie. Zo kun je stress hebben van het werk of stress van de zorgen over jouw gezondheid of stress over allerlei keuzes die je in het leven moet maken. Ze remmen allemaal jouw vitaliteit. Hoe kun je het beste met die stress om gaan? Hoe kun je die stress omzetten in goede energie? Hoe kun je met je werk fijn leven?

Vitaliteitscoaching op het werk

Als vitaliteitscoach kan ik je helpen om meer uit jezelf en uit het leven te halen. Aangezien het werk een groot deel van ons leven behelst vinden er veel zaken plaats op de werkplek. Waardoor privé en werk regelmatig door elkaar heen lopen. Zaken die jou welbevinden tijdens het werk alsmede thuis beïnvloeden. Met zaken waar jij zelf invloed op hebt, maar dan wel met vaardigheden die je nooit geleerd zijn. Vaardigheden zoals het helpen met levensdoelen (o.a. carrière) bepalen, helpen met starten en volhouden, waardoor je weer de regie kunt nemen over je eigen leven en zaken leert begrenzen.

Leefstijlvaardigheden

Daarnaast leer ik je ook allerlei leefstijlvaardigheden. Vaardigheden zoals beter leren ademen, goed en beter bewegen, beter met stress omgaan, bewuste voedingskeuze’s maken, beter slapen waardoor je gezondheid en vitaliteit verbetert en je meer uit het leven kunt halen.

Bewust druk zijn

Stress niet minderen maar beter omgaan met stress. Leren luisteren naar de signalen van het lichaam. Op tijd even uit je bureaustoel komen om je lichaam soepel en gezond te houden. Het werk goed plannen zodat je op de juiste momenten kan pieken en kan leveren. Op tijd de signalen voelen. Bewust om gaan met de drukte om je heen.

De vitale werkvloer

De vitale werkvloer bestaat uit drie algemene aspecten.  Energiek, Fysiek en Dynamiek. Door eerst bewust te worden van jouw (werk)gedrag ga je ontdekken wie of wat jou dagelijks berooft van energie en focus. Maar ook waar die lichamelijke klachten vandaan komen. Met deze ontdekkingen ga je de bijbehorende ongewenste gewoontes aanpakken en veranderen in nieuw gewenst (werk)gedrag.

Energiek: “Aan het eind van mijn werkdag ben ik helemaal op. Ik heb geen puf meer om nog wat te gaan doen. Ik plof lekker in de bank en ga verder met mijn spannende Netflixserie”. Op zoek gaan naar de energierovers. Wat zijn de energievreters van zo’n werkdag.  Wat zouden de energiegevers kunnen zijn. Wat voor activiteiten zou ik tussendoor kunnen doen, zodat ik de hele dag door mijn energie kan managen.

Fysiek: “Ondanks die goede aangepaste stoel en rustig zitten heb ik toch regelmatig pijn in mijn nek, schouders en onderrug. Soms zoveel pijn dat ik in mijn privé af en toe afspraken voor familie bezoek of de wekelijkse training af moet zeggen vanwege mijn last”. Wat zijn de triggers die ervoor zorgen dat in het lichaam de spieren verkorten, verkleven en verharden. Hoe kunnen we beter omgaan met langdurige zittende werkactiviteiten achter het beeldscherm.

Dynamiek: “Meestal aan het eind van een drukke week kan ik me niet meer zo goed concentreren op het werk. Ik ben aan het eind van de week vaak ook wat prikkelbaarder en minder gezellig”. Wat zijn die focusrovers die ervoor zorgen dat je minder alert bent en het werk minder zorgvuldig uitvoert. Je daarbij ook nog eens verandert in een chagrijn . Hoe kunnen we die focusrovers verslaan? Welke gewoontes moeten we veranderen?.

De vitale werkvloer

‘De vitale werkvloer’ wordt op maat aangeboden in de vorm van kort & krachtige clinics, persoonlijke 1:1 sessies of in de vorm van praktische cursussen. Aan de hand van een vooraf gemaakte inventarisatie aan de hand van wensen en behoeften door management en werknemers een maatprogramma worden opgemaakt met als doel vitale werknemers die betrokken zijn in hun werk en eigen gezondheid.

Een vitale werkvloer ook binnen jullie organisatie?

Wilt u meer informatie dan kunnen we een vrijblijvende afspraak maken en kijken naar de mogelijkheden voor de vitale werkvloer binnen jullie bedrijf. Vul het formulier in en stuur het aan mij retour. Ik zal dan zo snel mogelijk contact opnemen.